Jdi na obsah Jdi na menu
 


achatina (šnek africký)

31. 12. 2010

achatina šnek africký

Achatina je nejvědší šnek na světě, achatina achatina je nejvědší druh může měřit až 30 cm. Narozdíl od normálních šnečků achatiny nevylučují tolik slizu. Jsou různé druhy achatin: achatina fulica hamillei rodatzi, achatina reticulata, achatina albopicta, achatina iradalei, atd...

Popis: ulita dlouhá podle stáří šneka (čím starší šnek tím více závitů) barva hnědá, žlutá béžová, černá,    tělo (noha) dlouhé až 30 cm barva hnědá (tmavě i světle), černá až do modra

Potrava: nejideálnější je jakákoliv zelenina a ovoce kromě RAJČAT! mohou však jíst i piškoty (bez cukru) oplatky a dokonce i kočičí a psí granule (já osobně svým šnečkům granule nedávam přece jenom je to pro psy (nebo kočky) a né pro šnečky. Raději jim dejte ledvý salát ten maj rádi.

Zařízení akvárka pro šnečky je jednoduché. Jako podestýlka se mmůže dát hlína, ale pro šnečky je mnohem lepší kokosová drť je to něco jako hlína. Lepší je v tom že udržuje clhkost (což je pro šnečky dost důležitý), je kypřejší a rádi se do ní zahrabávaj. Do akvárka jim můžete dát i kameny větvičku (na lezení), víčko od zavařovačky na vodu, půlku květináče jako domeček. Může se jim tam dát vlastně cokoliv kromě MECHU!

Potřebují sépijovou kost kvůli vápníku na tvoření ulity (bez ní nejspíš nepřežijou), vlhko (je třeba jim kropit podestýlku.

Nesmí mít rajčata, mech,

rozmnožování Achatina je pohlavně dospělá už v pěti měsících. Achatiny jsou hermafroditi, to znamená, že se spáří a oba jedinci nakladou vajíčka. Každý znich většinou tak 100 vajíček v jedné snůšce. Ale není to pravidlo. Může se to pohybovat i mezi 30-300 vajíčky. Za rok můžou mít malý až čtyřikrát. Nebojte se mít víc než jednoho šnečka, jakmile uviíte vajíčka prostě je vihodíte dřív než v nich začne život.

Zazimování: Achatiny vám zazimují jen když nebudou mít příztup k potravě nobo když bude v místnosti zima. Probudíte je když na ne pustíte vlažnou vodu (neutopte je nejsou to vodní šnečci!!!)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Generate Income Easily By Selling FlipBooks, eBook & Articles on Amazon KDP, Shopify, Etc

(Ronaldatmok, 31. 3. 2024 17:05)

FlipBooks are a great addition
to any passive income strategy. Because once you create a FlipBook, market it, share it & Earn it, it can technically sell itself.

Learn More https://www.youtube.com/watch?v=JfRrd79oCfk?18530